Home » Bali: Parhaat Temppelit ja Vinkit

Bali: Parhaat Temppelit ja Vinkit


Balia ei turhaan kutsuta nimellä “Jumalten saari”. Se on nimittäin tunnettu upeista temppeleistään, jotka tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisen katsauksen saaren rikkaaseen kulttuuriin ja hengellisyyteen. Jos suunnittelet matkaa Balille, temppelit ovat ehdottomasti vierailulistasi kärjessä. Tässä oppaassa kerron tarkemmin Balin temppeleistä ja listaan sinulle saaren parhaat ja tunnetuimmat temppelit, joita et halua jättää välistä. Lopuksi kerron parhaat vinkit temppeleissä vierailuun.

Bali ja Temppelit


Balilaiset temppelit tunnetaan Balin kielellä nimellä “pura”. Ne ovat keskeinen osa saaren uskonnollista ja kulttuurista elämää. Balilla lähes jokaisessa kylässä on vähintään kolme temppeliä, jotka edustavat kylän kolmea tärkeintä jumaluutta: Pura Puseh – alkuperän temppeli, Pura Desa – kylän temppeli ja Pura Dalem – kuoleman ja uudelleensyntymän temppeli. Lisäksi lähes jokaisella perheellä on oma perhetemppelinsä, jossa he kunnioittavat esi-isiään.

Temppeleiden arkkitehtuuri ja taide ovat merkittävä osa balilaista kulttuuria. Niitä koristavat usein yksityiskohtaiset kiviveistokset, sekä myyttisiä olentoja, jumaluuksia ja perinteisiä tarinoita kuvaavat puukaiverrukset. Temppelit sijaitsevat usein kauniissa luonnonympäristöissä, kuten vuorilla, järvien rannoilla tai riisipeltojen keskellä. Balilaisen uskon mukaan luontoa pidetään pyhänä ja näin ollen luonnonläheiisyys lisää temppeleiden hengellistä merkitystä.

Bali matka

Temppelit ovat paikkoja, joissa balilaiset harjoittavat uskontoaan, Balin hindulaisuutta. Suuntaus on saanut vaikutteita intialaisesta hindulaisuudesta, mutta kehittynyt omaksi ainutlaatuiseksi muodokseen. Temppeli on paikka rukoukselle, meditaatiolle ja monille seremonioille, jotka ovat erottamaton osa balilaista arkea. Seremoniat vaihtelevat yksilöllisistä rukoushetkistä suuriin yhteisöllisiin juhliin, kuten Galungan ja Kuningan, joiden kautta juhlistetaan hyvän voittoa pahasta.

Balilaisessa elämässä temppelit ovat myös paikkoja, joissa juhlitaan elämän merkittäviä tapahtumia, kuten syntymiä, avioliittoja ja kuolemaa. Jokaisella seremonialla on tarkat rituaalit ja kaavat, jotka ovat välittyneet sukupolvelta toiselle. Näihin seremonioihin kuuluvat uhrilahjat, kuten kukat, ruoka ja suitsukkeet, joita tuodaan temppeleihin kiitollisuuden ja kunnioituksen osoituksena jumalille. Balilaiset uskovat, että temppelit ovat pyhiä paikkoja, joissa jumalat ja henget asuvat, ja siksi ne pidetään aina siisteinä ja hyvin hoidettuina.

Temppeleiden merkitys balilaisille ulottuu myös matkailuun. Monet temppelit ovat suosittuja vierailukohteita, ja ne tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua Balin rikkaaseen kulttuuriin ja uskonnollisiin perinteisiin. Kunnioittava vierailu temppeleissä on tärkeä osa matkakokemusta Balilla. Temppeleissä vierailemalla matkailijat saavat syvemmän ymmärryksen saaren elämäntavasta. Kaiken kaikkiaan temppelit ovat balilaisen yhteiskunnan sydän, paikkoja, joissa uskonto, kulttuuri ja yhteisöllisyys kohtaavat ja joita ilman Balin ainutlaatuinen elämäntapa ei olisi mahdollinen.

Balin Parhaat Temppelit


Tutustutaan seuraavaksi Balin tunnetuimpiin ja suosituimpiin temppeleihin!

Tanah Lot


Tanah Lot on yksi Balin tunnetuimmista ja ikonimmista temppeleistä, joka sijaitsee kallion päällä meren rannalla. Temppeli on omistettu merijumalalle Dewa Barunalle ja sen historia ulottuu 16. vuosisadalle, jolloin hindulainen pappi Dang Hyang Nirartha perusti sen. Tanah Lot tarkoittaa “Maan merta” balin kielellä, mikä kuvaa sen ainutlaatuista sijaintia ja ympäristöä. Temppeli on osa seitsemän meritemppelin ketjua, jotka suojaavat Balia pahoilta hengiltä.

bali temppeli
Tanah Lot

Tanah Lot on erityisen tunnettu henkeäsalpaavista auringonlaskuista, jolloin temppelin siluetti erottuu upeasti taivasta vasten. Temppelin juurella sijaitsee pyhä lähde ja luola, jossa tarinan mukaan elää pyhä merikäärme. Paikallisten uskomusten mukaan se suojelee temppeliä. Alueelta löytyy myös toinen temppeli, Pura Batu Bolong, joka sijaitsee luonnon muodostaman kallioisen kaaren päällä.

Temppelialueelle on noin 4 euron suuruinen pääsymaksu. Vierailijoiden tulee pukeutua kunnioittavasti, peittäen olkapäät ja polvet. Parasta aikaa vierailla Tanah Lotissa on iltapäivällä, jolloin voi kokea sekä päivänvalon että auringonlaskun tunnelman. Tanah Lot tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen Balin kulttuuriin ja hengellisyyteen, tehden siitä unohtumattoman vierailukohteen saarella.

Pura Batu Bolong

Besakih


  • Sijainti: Besakih, Rendang, Karangasem Regency, Bali 80863
  • Katso kartalla

Besakih, joka tunnetaan myös nimellä “Äititemppeli”, on Balin suurin ja pyhimpänä pidetty temppelikompleksi. Temppeli sijaitsee Agung-vuoren rinteillä ja koostuu 23 erillisestä temppelistä, joista tärkein on Pura Penataran Agung. Besakih on toiminut balilaisen hindu-uskon keskuksena yli tuhannen vuoden ajan, ja sen juuret ulottuvat ainakin 8. vuosisadalle. Temppelialueella järjestetään vuosittain useita suuria uskonnollisia seremonioita ja festivaaleja, jotka houkuttelevat tuhansia paikallisia palvojia.

Bali temppelit
Besakih

Besakih on rakennettu terassimaisesti, ja sen arkkitehtuuri heijastaa balilaisen kulttuurin syvää hengellisyyttä ja perinteitä. Temppelin pääportilta avautuu vaikuttava näkymä kohti Agung-vuorta, mikä korostaa sen pyhyyttä ja merkitystä balilaisille.

Temppelikompleksiin pääsee helposti vuokra-autolla tai järjestetyllä kiertoajelulla. Laaja temppelialue tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Besakih on pakollinen vierailukohde kaikille, jotka haluavat syvällisen katsauksen Balin uskonnolliseen ja kulttuuriseen elämään.

Uluwatu


Uluwatu on yksi Balin kuuluisimmista meritemppeleistä. Se sijaitsee korkealla kallion päällä noin 70 metriä merenpinnan yläpuolella. Temppeli on omistettu Sang Hyang Widhi Wasalle joka ilmentyy Rudra-jumaluuten. Sen historia juontaa juurensa 11. vuosisadalle, jolloin hindulainen pappi Mpu Kuturan perusti pyhätön. Uluwatu on yksi saaren kuudesta keskeisestä temppelistä, jotka ovat merkittäviä hengellisiä tukipisteitä Balilla.

Bali temppelit
Uluwatu

Temppelin sijainti tarjoaa upeat näkymät Intian valtamerelle. Erityisesti auringonlaskun aikaan maisemat ovat henkeäsalpaavat. Temppeli tunnetaan myös päivittäisistä Kecak-tanssiesityksistään, jotka pidetään illalla kallion reunalla auringon laskiessa. Tämä tanssi esittää Ramayana-eepoksen kohtauksia ja on ainutlaatuinen kokemus Balin kulttuurista.

Uluwatun ympäristössä asuu myös paljon uteliaita apinoita, jotka ovat tunnettuja taipumuksestaan varastaa vierailijoiden esineitä. Vierailijoiden tulee pukeutua kunnioittavasti, peittäen olkapäät ja polvet; saronkeja ja vöitä voi vuokrata paikan päältä. Temppeliin on noin 3 euron pääsymaksu. Kerätyillä varoilla ylläpidetään ja suojellaan tätä historiallista kohdetta.

Uluwatu tarjoaa matkailijoille sekä kulttuurista syvyyttä että luonnonkauneutta, tehden siitä unohtumattoman vierailukohteen Balilla.

Kecak-tanssiesitys Uluwatussa

Tirta Empul


Tirta Empul on yksi Balin pyhimmistä vesitemppeleistä, joka sijaitsee Tampaksiringin kylässä, Keski-Balilla. Temppeli on rakennettu vuonna 962 jKr. Balin vanhimmissa kirjoituksissa mainitun lähteen ympärille. Hindujumala Indranuskotaan luoneen tämän pyhän lähteen. Pyhästä lähteestä pulppuaa vettä useisiin eri altaisiin, joissa paikalliset ja vierailijat voivat käydä puhdistautumassa uskonnollisten rituaalien mukaisesti. Temppelin läheisyydessä sijaitsee myös Indonesialle merkittävä presidentin palatsi, joka rakennettiin 1950-luvulla.

Tirta Empul on omistettu vesijumalatar Tirtalle, ja sen nimi tarkoittaa “kristallinkirkasta vettä”. Temppelin arkkitehtuuri ja altaat heijastavat perinteistä balilaista rakennustyyliä. Temppelin ympäristö on täynnä vehreää kasvillisuutta ja trooppista tunnelmaa. Vierailijat voivat osallistua puhdistautumisrituaaleihin, joissa he kulkevat altaasta toiseen, huuhtoen pois negatiiviset energiat ja saaden siunausta.

Bali temppelit
Tirta Empul

Temppeliin on noin 4 euron suuruinen pääsymaksu, joka auttaa ylläpitämään temppeliä ja sen palveluita. Tirta Empul tarjoaa syvän hengellisen kokemuksen ja mahdollisuuden ymmärtää balilaista kulttuuria ja uskonnollisia perinteitä. Temppelin pyhä vesi ja rauhallinen ilmapiiri tekevät siitä unohtumattoman vierailukohteen Balilla.

Puhdistusrituaali Tirta Empulin vesialtaassa

Goa Gajah


Goa Gajah tunnetaan myös nimellä “Elefanttiluola”. Se on merkittävä historiallinen ja uskonnollinen kohde Ubudin lähellä Balilla. Temppeli on peräisin 9. vuosisadalta ja se rakennettiin alun perin meditaatiopaikaksi. Goa Gajah sai nimensä luolan sisäänkäynnin elefantinpäätä muistuttavan veistoksen mukaan, vaikka elefantit eivät olekaan osa Balin alkuperäistä eläimistöä.

Luola on veistetty kallion seinämään. Sen sisältä löytyy useita hindu- ja buddhapatsaita, mikä heijastaa Balin monimuotoista uskonnollista historiaa. Temppelin edustalla sijaitsee pyhä lähde, jota koristavat muinaisten jumalattarien patsaat. Niiden uskotaan tuovan siunausta temppelissä vieraileville. Luolan ympärillä on vehreitä puutarhoja ja kauniita riisiviljelmiä.

Bali temppelit
Goa Gajah

Vierailijoiden tulee pukeutua kunnioittavasti, ja sisäänkäynniltä voi lainata sarongin ja vyön. Goa Gajah on tärkeä arkeologinen alue, joka tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen katsauksen Balin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Temppeliin on pääsymaksu, joka auttaa ylläpitämään tätä arvokasta historiallista kohdetta.

Goa Gajah on erinomainen paikka yhdistää hengellinen kokemus ja historian tutkiminen, tehden siitä unohtumattoman vierailukohteen Balilla.

Ulun Danu Beratan


Ulun Danu Beratan on kaunis vesitemppeli, joka sijaitsee Beratan-järven rannalla vuorten ympäröimänä. Temppeli on omistettu vesijumalatar Dewi Danulle ja sen rakentaminen alkoi 1600-luvulla. Beratan-järvi on tärkeä makeanveden lähde Balilaisille. Tämä temppeli onkin merkittävä paikka sadonkorjuun siunaamiseen ja sateen pyytämiseen.

Temppeli on rakennettu perinteiselle balilaiselle arkkitehtuurille tyypilliseen tapaan useilla monikerroksisilla pagodeilla. Sen sijainti vuorten ympäröimänä on vaikuttavan ja ainutlaatuinen. Ulun Danu Beratanin alueelta löytyy myös puutarhoja ja pieniä pyhiä alttareita, joissa paikalliset käyvät rukoilemassa ja antamassa lahjoja jumalattarelle.

Bali temppelit
Ulun Danu Beratan

Vieraille avoin temppelialue tarjoaa mahdollisuuden tutustua balilaiseen uskontoon ja kulttuuriin. Ulun Danu Beratan on suosittu paikka valokuvaukseen, ja sen kauneus houkuttelee kävijöitä ympäri maailmaa. Noin neljän euron pääsymaksu auttaa ylläpitämään temppeliä ja sen ympäristöä. Temppelialueelta avautuvat upeat näkymät järvelle ja ympäröiville vuorille tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja hengelliseen hiljentymiseen upeassa luonnon ympäristössä.

Pura Lempuyang


Pura Lempuyang tunnetaan myös nimellä “Taivaan portti”. Se on yksi Balin ikonisimmista temppeleistä. Lempuyang sijaitsee korkealla vuorenrinteellä, ja sen portilta avautuu upea näkymä kohti Agung-vuorta. Temppeli perustettiin 11. vuosisadalla, ja se on omistettu Balin henkiselle suojelijalle nimeltään Dewa Hyang. Lempuyangin porttia pidetään symbolina Balin uskonnon ja kulttuurin vahvuudesta.

Temppelialue koostuu useista pyhistä rakennuksista, jotka on rakennettu perinteiseen balilaiseen tyyliin. Alue tarjoaa rauhallisen ja hengellisen ympäristön lisäksi uskomattoman näköalan. Temppeliin päästäkseen vierailijat perinteisesti kulkevat 1700 askelman portaat, mikä tekee vierailusta ainutlaatuisen ja merkityksellisen kokemuksen. Joskin nykyään saatavilla on myös kuljetus temppelin juurelle.

Pura Lempuyang on suosittu pyhiinvaelluskohde paikallisille balilaisille, jotka tekevät matkan temppelille rukoilemaan ja meditoimaan. Temppelialueen ympäristö on täynnä vehreää kasvillisuutta. Pura Lempuyang on suosittu paikka valokuvaukseen. Erityisesti sen kulttimaineeseen nuossut portti tarjoaa vaikuttavan taustan valokuville. Temppeli houkuttelee kävijöitä ympäri maailmaa.

Lue lisää Pura Lempuyang temppelistä: Pura Lempuyang – Temppeli maan ja taivaan välillä

Taman Ayun


  • Sijainti: Jl. Ayodya No.10, Mengwi, Kec. Mengwi, Kabupaten Badung, Bali 80351
  • Katso kartalla

Pura Taman Ayun tunnetaan myös nimellä “Kaunis puutarha”. Se on yksi Balin suurimmista ja merkittävimmistä vesitempeleistä, joka sijaitsee Mengwi-kylässä. Temppelin historia juontaa juurensa 1600-luvulle, jolloin Mengwi-kuningaskunta rakennutti sen silloisen kuninkaallisen perheen temppeliksi. Temppeli on omistettu hindujumalatar Dewi Sriille, joka symboloi maan hedelmällisyyttä ja sadonkorjuuta.

Kauniilla patsailla ja veistoksilla koristellun Pura Taman Ayunin arkkitehtuuri on upea esimerkki balilaisesta temppelirakentamisesta. Temppelialueella on useita pyhiä alttareita ja pyhättöjä, jotka tarjoavat palvojille mahdollisuuden rukouksiin ja lahjojen antamiseen. Temppelialueelta löytyy myös kauniisti hoidettuja puutarhoja ja vesialtaita.

Bali temppelit
Pura Taman Ayun

Taman Ayun on suosittu paikka juhlapäivinä ja uskonnollisina seremonioina, jotka houkuttelevat paikallisia asukkaita ja palvojia ympäri Balia. Temppeli on avoinna päivittäin ja siellä voi vierailla pienellä pääsymaksulla. Temppelialueelle pääsee helposti vuokra-autolla tai järjestetyllä kiertoajelulla. Sen läheisyydestä löytyy useita kahviloita ja myymälöitä, joista voi ostaa virvokkeija ja paikallisia tuotteita.

Bali temppelit
Pura Taman Ayun

Pura Gunung Kawi


Kaunis ja mystinen Pura Gunung Kawi on muinainen temppelikompleksi. Se sijaitsee lähellä Ubudia, joka tunnetaan Balin kulttuurin rikkaana keskuksena. Temppeli on rakennettu 11. vuosisadalla ja se on omistettu kuningas Anak Wungsun muistolle. Gunung Kawi tunnetaan erityisesti massiivisista kiviveistoksistaan, jotka on hakattu kallioon. Ne esittävät kuninkaan ja hänen perheensä jäsenten muotoja.

Temppeli on kätketty laaksoon, ja sen ympäristö on täynnä vehreää trooppista kasvillisuutta, mikä luo rauhallisen ja salaperäisen tunnelman. Gunung Kawi koostuu kahdesta temppelialueesta, joissa on yhteensä kymmenen kivitemppeliä. Temppelialueelle pääsee kulkemalla pitkää portaikkoa pitkin, mikä luo vierailusta omanlaisensa seikkailun ja henkisen kokemuksen.

Bali temppelit
Pura Gunung Kawi

Pura Gunung Kawi on tärkeä paikka balilaisille, jotka saapuvat temppeliin rukoilemaan ja antamaan lahjoja esi-isiensä muistolle. Temppeliin liittyy monia uskomuksia ja perinteitä, jotka ovat osa Balin rikasta kulttuuriperintöä.

Temppelin noin 3 auron suuruinen pääsymaksu auttaa ylläpitämään sen rakennuksia ja palveluita. Gunung Kawi tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Balin muinaiseen historiaan ja arkkitehtuuriin ainutlaatuisessa ympäristössä. Temppeli on avoinna vierailijoille päivittäin. Se on oivallinen kohde niille, jotka etsivät henkistä kokemusta ja historiallista tarttumapintaa Balilla.

Pura Tirta Sudamala


  • Sijainti: Bebalang, Bangli, Bangli Regency, Bali 80661
  • Katso kartalla

Pura Tirta Sudamala on tunnettu vesitemppeli, joka sijaitsee Karangasemin alueella Itä-Balilla. Se on omistettu jumalatar Durga Mahishasuramardinille, joka symboloi hyvän voittoa pahuudesta. Tirta Sudamala tunnetaan erityisesti sen pyhästä lähteestä, jonka vedellä uskotaan olevan parantavia ja puhdistavia voimia.

Temppelin historia juontaa juurensa 10. vuosisadalle. Se on ollut tärkeä paikka uskonnollisille rituaaleille ja juhlallisuuksille vuosisatojen ajan. Pura Tirta Sudamala on suosittu paikallisten keskuudessa. He uskovat lähteen parantaviin voimiin ja tulevat tänne etsimään parannusta fyysisille ja henkisille vaivoilleen.

Pura Ulun Danu Batur


  • Sijainti: Jl. Raya Kintamani, Batur Sel., Kec. Kintamani, Kabupaten Bangli, Bali 80652
  • Katso kartalla

Balin merkittävimpiin vesitemppeleihin kuuluva Pura Ulun Danu Batur sijaitsee Batur-järven rannalla Kintamani-vuoren juurella Keski-Balilla. Temppeli on omistettu jumalatar Dewi Danulle, joka tunnetaan järven ja vedensaannin suojelijana. Ulun Danu Baturin historia ulottuu 1920-luvulle, jolloin se rakennettiin korvaamaan paikalla aikaisemmin sijainnut, Batur-tulivuoren purkauksessa tuhoutunut temppeli.

Tämä temppeli on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, joka yhdistää balilaista ja javalaista tyyliä. Pura Ulun Danu Batur sijaitsee upean järvimaiseman keskellä. Se on tärkeä paikka paikallisille balilaisille, jotka saapuvat temppeliin rukoilemaan ja antamaan lahjoja jumalattarelle sadonkorjuun siunaamiseksi.

Temppelialueella on useita pyhiä rakennuksia ja alttareita, jotka tarjoavat paikan hiljentymiselle ja meditaatiolle. Vehreä ympäristö luo seesteisen tunnelman. Temppeliin pääsee helposti vuokra-autolla tai järjestetyllä kiertoajelulla, ja siellä vierailu kannattaa mahdollisuuksien mukaan yhdistääkin Mt Baturilla vierailuun. Ulun Danu Batur on avoinna vierailijoille päivittäin ja sisäänpääsystä peritään pieni pääsymaksu.

Lue lisää Mt Baturista: Balin Kohokohdat: Auringonnousu Mt. Batur Tulivuorella

Pura Ulun Danu Batur

Tirta Gangga


  • Sijainti: HHQQ+836, Jalan Raya Abang Desa Adat Jl. Raya Tirta Gangga, Ababi, Kec. Abang, Kabupaten Karangasem, Bali 80852
  • Katso kartalla

Tirta Gangga on entinen Karangasem-suvun kuninkaallisen perheen vesipalatsi, joka sijaitsee kauniilla itäisellä Balilla. Vaikka se ei ole perinteinen temppeli, se on merkittävä pyhä paikka täynnä kauniita vesialtaita, suihkulähteitä ja vehreitä puutarhoja. Tirta Ganggan alueella voi nauttia rauhallisesta kävelystä ja rentoutumisesta.

Pura Tirta Gangga on omistettu hindujumalatar Ganggalle, joka symboloi puhdasta vettä ja sen parantavia voimia. Tirta Gangga rakennettiin vuonna 1946. Se tuhoutui tulivuori Agungin purkauksessa vuonna 1963 lähes täysin. Temppelialue jälleenrakennettiin, mutta se tuhoutui kuitenkin vielä uudemman kerran vuoden 1979 maanjäristyksessä. Järistystä seuraavina vuosina alue kunnostettiin mukaillen alkuperäistä suunnitelmaa. Nykyään Tirta Gangga on erittäin suosittu vierailukohde matkailijoiden keskuudessa.

Temppelin nimi Tirta Gangga tarkoittaa balin kielellä “Gangesin vettä”. Tällä viitataan temppelialueella sijaitsevaan pyhään lähteeseen. Alueella on useita pyhiä altaita ja alttareita, joissa paikalliset ja vierailijat voivat puhdistautua ja rukoilla. Temppeli on tunnettu myös kauniista puutarhoistaan ja vesialtaissa uiskentelevista karpeista. Tämä suosittu kohde on avoinna vierailijoille päivittäin, eikä sarongin käyttö ole alueella pakollista.

Vinkit Temppeleissä Vierailuun


Vieraillessasi temppeleissä Balilla on tärkeää kunnioittaa paikallisia tapoja ja sääntöjä. Seuraavaksi kerron muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen kokemuksen, sekä ennen kaikkea osoittamaan kunnioitusta paikallisia tapoja kohtaan. Asianmukainen käyttäytyminen ja kunnioituksen osoittaminen Balilaisten pyhiä palvontapaikkoja kohtaan on äärimmäisen tärkeää kulttuurisesti kestävän matkailun edistämiseksi. Lue lisää kestävästä matkailusta Balilla tästä postauksesta.

Pukeutuminen

Temppelivierailuilla tulee kunnioittaa paikallisia tapoja ja pukeutua asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa, että olkapäät ja polvet tulee peittää. Monista temppeleistä voi myös vuokrata tai lainata sarongin (perinteinen balilainen hame) ja vyön paikan päältä. Useimmissa temppeleissä sisäänpääsyyn velvoitetaan sarongin käyttöä kaikilta vierailijoilta.

Joissakin vesitemppeleissä kengät tulee ottaa pois jalasta. Alastomuus temppeleissä ja muissa pyhinä pidetyissä paikoissa on äärimmäisen loukkaavaa.

Käyttäytyminen ja Säännöt

Älä kosketa pyhiä esineitä ja rakenteita tai astu pyhille alttareille. Useimmissa temppeleissä naiset eivät saa vierailla temppelialueella kuukautisten aikana. Temppeleihin ja alttareille jätettyihin uhrilahjoihin ei saa koskea. Varo myös astumasta uhrilahjojen päälle.

Hindulaisessa kulttuurissa jalakateriä pidetään likaisena kehon osana ja näin ollen temppelialueella niiden korostaminen ylöspäin suuntaamalla (esimerkiksi jooga-asanoissa) on erittäin epäkunnioittavaa.

Pidä äänenvoimakkuus matalana ja vältä huutamista tai kovaäänistä keskustelua. Jos saavut temppeliin seremonian aikana, pysy sivussa ja vältä häiritsemästä. Voit katsella ja oppia, mutta älä astu rituaalialueelle tai häiritse osallistujia. Kunnioittaa paikallisia uskonnollisia seremonioita ja rituaaleja. Älä häiritse rukoushetkiä ja noudata kunkin temppelin sääntöjä.

Valokuvaaminen on yleensä sallittua temppeleissä, mutta tietyissä paikoissa ja seremonioissa se voi olla kiellettyä. Kysy aina lupa ennen kuin otat kuvia ihmisistä, erityisesti seremonioiden aikana. Ethän kuvaa etenkään lapsia tai ihmisten kasvoja ilman lupaa.

Uhrilahjoja Taman Beji Griya temppelialueella.

Lue Myös

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap