Home » Magic Hills Bali – Ylellinen Ekomajoitus Bambu Huvilassa

Magic Hills Bali – Ylellinen Ekomajoitus Bambu Huvilassa


Itä-Balilla sijaitseva Magic Hills Bali tarjoaa matkailijoille enemmän kuin pelkän majapaikan – majoitus tässä bambu huvilassa on taianomainen elämys keskellä kaunista maaseutua. Useita erilaisia bambuvilloja tarjoava majoituskompleksi on yhdistelmä luonnon rauhaa, rentoutumista ja eksoottista tunnelmaa. Tässä postauksessa kerron kuvin ja sanoin, millainen majoituskokemus oli yö luksustason Queen House ekobambu-huvilassa.

Magic hills bali majoitus
Queen House – huvila Magic Hills Balissa

Sijainti


Osoite: Banjar Dinas Padangaji Kawan, Desa Padangaji, Kedesaan, Pering Sari, Kec. Selat, Kabupaten Karangasem, Bali 80862, Indonesia

Magic Hills sijaitsee kauniissa maaseutuympäristössä Selat nimisessä provinssissa, Karangasemin alueella Itä-Balilla. Denpasarista sinne ajaa noin 1,5-2 tuntia riippuen liikenteestä. Magic Hills Balin huvilakokonaisuus sijaitsee vain noin vajaan 10 kilometrin päästä Mt. Agung-tulivuoresta. Huviloista aukeaa kauniit näkymät vihreille rinteille ja laajoille riisiviljelmille.

Noin tunnin ajomatkan päässä Magic Hills Bali huviloista sijaitsevat muun muassa Besakih suurtemppeli, Tukad Cepung vesiputous, Sidemen riisiviljelmä, Goa Raja vesiputous, Taman Ujung palatsi, Tirta Gangga temppeli ja Lempuyang temppeli. Huviloihin pääsee joko omalla kulkuneuvolla, tai yksityiskyydillä. Julkista liikennettä alueelle ei kulje.

Yövyimme suurimman osan ajasta Etelä-Balin Nusa Duan alueella 2,5 viikon häämatkallamme. Päätimme tehdä matkan puolivälissä piipahduksen etäämmälle ruuhkaisimmalta turistialueelta ja viettää yön Itä-Balilla. Samaan retkeen saimme kätevästi yhdistettyä matkan varrella vierailun myös Pura Lempuyang- ja Tirta Gangga temppeleihin. Magic Hills Bali valikoitui majapaikaksi sijaintinsa, sekä tietenkin, minkäs muunkaan, kuin matkabloggaajien ja influenssereiden suosituksesta.

Yksityinen kuljetus Nusa Duasta Magic Hills Baliin kahdella pysähdyksellä nähtävyyksiä katsomaan maksoi noin 40 euroa (yhteensä kahdelta hengeltä). Toinen nähtävyyksistä, Pura Lempuyang, sijaitsee itse asiassa pidemmällä idässä, joten ajomatkaa kertyi retkelle enemmän kuin suora siirtymä majoituspaikasta toiseen.

Lue Myös

Näkymä Queen Housesta on upea. Tuulisella säällä paikalliset lennättävät leijoja pellolla.

Magic Hills Bali – Kokoelma Luksushuviloita


Magic Hills Bali koostuu useammasta erillisestä huvilasta, jotka sijaitsevat aivan toistensa läheisyydessä ikään kuin pienenä “mini-kylänä”. Jokainen huvila on erilainen bambusta valmistettu kokonaisuus omalla pihalla varustettuna, kuin eksoottinen omakotitalo. Kuhunkin huvilaan mahtuu yöpymään 4 henkeä. Huvilakompleksi ei kuulu mihinkään ketjuun, vaan sitä pyöritetään yhden perheen voimin.

Yövyimme Queen House-nimisessä huvilassa huhtikuussa 2023, jolloin majoitustoiminnassa oli yhteensä kolme villaa. Käyntimme jälkeen uusia huviloita on avattu majoituskäyttöön kaksi lisää. Vierailumme aikana alueella tehtiin rakennustöitä useamman uuden bambuhuvilan lisäämiseksi valikoimaan. Pääsimme jopa näkemään yhtä keskeneräisistä huviloista ja katselemaan kuinka niitä valmistetaan käsityönä. Saimme myös kuulla kuinka huvilat valmistetaan paikallisista raaka-aineista ja myös suunnitellaan paikallisesti. Huviloiden ulkoasun ja pohjapiirrokset on ideoinut yrittäjä itse.

Lue Myös

Magic hills bali majoitus
Sisäänkäynti huvilaan

Queen House Villa


Me yövyimme kaksikerroksisessa Queen House-nimisessä huvilassa. Huvilan pihassa on on jacuzzi ja rennot säkkituolit oleskeluun. Kuten useissa huviloissa ja bambu villoissa Balilla on tapana, varsinaiset sisätilat ovat osittain avoimia. Huoneet eivät siis ole pohjoismaiseen tai amerikkalaiseen tapaan tiiviitä tiloja, vaan rakennustyyliä kutsuttaisiin meillä päin ennemminkin ehkä majaksi. Magic Hills tarjoaa luksusmajoitusta, joten huviloissa on tällöin luonnollisesti oma vesivessa, juokseva vesi ja (ulko)suihku, sekä sähköt ja wifi. Juomavesi erillisestä tankista, sekä kahvi- ja teetarvikkeet kuuluvat hintaan.

Majoituksen hinta vaihtelee sesongin ja näin ollen kysynnän mukaan. Me yövyimme Magic Hills Bali huvilassa huhtikuun alussa, jolloin matkailukausi on aluillaan ja majoitus on keskimäärin hieman edullisempaa. Yksi yö maksoi noin 250 euroa. Teimme varauksen hyvissä ajoin, noin puoli vuotta ennakkoon, joskin Queen House oli lähes loppuunmyyty jo silloin. Suosittelen siis tekemään varauksen mahdollisimman aikaisin, noin 8 kuukautta ennen aiottua majoitusajankohtaa, mikäli liikkumavaraa haluttujen öiden suhteen ei ole. Maksoimme varauksen Booking.com kautta.

Queen House huvilasta löytyy kaksi parivuodetta, yksi alakerrassa ja yksi yläkerrassa. Molemmissa vuoteissa on hyttysverkot ja lisäksi varusteisiin kuuluu hyönteiskarkotetta ja tuuletin. Lisäviehätystä majoitukseen tuovat oma allas, riippukeinu, romanttinen iltavalaistus ja kaksi erilaista “Net hammock” verkkopetiä (miksikä niitä kutsutaan suomeksi?). Magic Hills huviloissa rakenteiden lisäksi lähes kaikki mahdollinen kalustus on valmistettu luonnonmukaisesti bambusta tai puusta.

Vierailimme Magic Hills huvilassa häämatkallamme ja olimme ilmoittaneet matkan luonteesta jo ennakkoon. Niinpä Queen House-huvilassa meitä odottivat pyyhejoutsenet sängyllä. Paikka itsessään on super romanttinen, etenkin iltavalaistuksessa ja auringon laskiessa. Saatavilla olisi ollut myös erilaisia romance package vaihtoehtoja ekstra koristeluineen.

Ruokailu ja Palvelut


Magic Hills huvilassa saa erittäin henkilökohtaista palvelua, sillä kaikenkaikkiaan huvilakompleksissa ei ole samaan aikaan suurta määrää muita asiakkaita. Ystävällinen henkilökunta on valmis auttamaan vieraita kaikissa tarpeissa ja kommunikaatio hoituu sujuvasti watsapilla.

Magic Hills Bali sijaitsee maaseudulla, joten aivan huviloiden lähellä ei ole ravintoloita tai muita kaupungin huvituksia. Ruokaileminen onnistuu kuitenkin todella kätevästi itse huvilassa, joten sieltä ei tarvitse välttämättä poistua kauppaan tai ravintolaan laisinkaan. Magic Hillsissä toimii kattava huonepalvelu. Ruokalistalta voi tilata hyvin kohtuulliseen hintaan erilaisia paikalliseen ja länsimaiseen makuun sopivia aterioita pitkin päivää. Ruoka oli kaikin puolin todella maittavaa, tuoretta ja paikallisista raaka-aineista valmistettua.

Majoituksen hintaan sisältyi aamiainen, jonka sai valita itse listalta. Aamiainen toimitettiin huvilalle, missä sen sai nauttia kaikessa rauhassa samalla ihaillen maisemaa ja nautiskellen mukavuuksista. Aamiaista varten ei siis tarvinnut lähteä minnekään. Ihanaa!

Magic Hills Bali ei tarjoa pelkästään majoitusta, vaan sen lisäksi vieraat voivat tilata kaikenlaisia lisäpalveluita, retkiä, opaspalveluita ja kuljetuksia. Omaan huvilaan voi tilata esimerkiksi hierontaa, romanttisen illallisen koristeluineen, kukkaiskylvyn tai kelluvan aamiaisen altaaseen. Lisäksi saatavilla on esimerkiksi valokuvauspalvelu, jooga-tunteja, sekä muita erilaisia minikursseja ja paikallisretkiä.

Tutustu kaikkiin palveluihin täällä.

Kokemuksia ja Vinkkejä


Saavuimme Magic Hills huvilalle iltapäivällä lähdettyämme ensimmäisestä hotellista Nusa Duasta jo aamuvarhaisella ja vierailtuamme päivän aikana jo kahdessa temppelissä. Toisin sanoen, olimme iltapäivällä jo sen verran uupuneita, että emme halunneet tehdä muuta kuin rentoutua loppupäivän. Queen House huvila tarjosikin loistavat olosuhteet lepäilyyn ja rauhalliseen oleiluun kahden kesken. Tarkoitus oli viettää bambuhuvilassa vain yksi yö ja jatkaa matkaa seuraavana päivänä Ubudiin. Emme siis osallistuneet aktiviteetteihin, vaan keskityimme nautiskelemaan eksoottisesta “kerran elämässä” majoituksesta.

Net Hammock

(Onko tälle on joku nimi suomeksi – kerro!) Jos yhtään seuraat matkailuvaikuttajia, etenkin ulkomaalaisia, niin olet varmasti nähnyt kuvia erilaisista ja eri paikkoihin viritetyistä verkoista, joiden päällä voi lepäillä. Tyypillisesti niitä näkee esimerkiksi juuri Balilla, Thaimaassa tai Filippiineillä. Englanniksi tätä viritelmää kutsutaan nimellä net hammock – verkkoriippukeinu tai net bed – verkkopeti.

Net hammock oli myös meidän bucket listillä, kun suunnittelimme Balin matkaa. Tämä oli yksi syy, miksi päädyimmekin varaamaan majoituksen Magic Hills huvilaan. Queen housessa on kaksi net hammockia, yksi pihalla ja toinen parvekkeella.

Pääsimme siis kokemaan tämän suositun ja hauskalta näyttävän elämyksen majoituksemme aikana. Verkko tosiaan kyllä näyttää erittäin mukavalta, mutta todellisuudessa se on varsin epämukava makuu- ja istuinalusta. Eipä ihme, että somekuvissa ihmiset ovat asetelleet verkon päälle patjoja ja peittoja. Kun verkolla oleilee hetken ilman mitään alustaa, niin ihoon on pian kaivautunut kirahvin karvapeitettä muistuttava kuviointi.

Verkko ei ole kovin joustava, mutta sen päällä on silti huteraa kävellä. Päästäkseen verkolle turvallisesti, täytyy siis ryömiä. Homma ei sovi korkean paikan kammosta kärsiville. Päivänselvää oli myös se, että toisen kerroksen net hammockissa ei ole turvallista nukkua. Tyydyimme vain lepäilemään verkolla aamiaisen jälkeen ja ihailemaan maisemia, joka sinänsä oli hauska ja mieleenpainuva kokemus. Mikäli sinulla on mahdollisuus kokeilla, niin ei kannata jättää välistä.

Naapurit

Kuten mainitsin jo aikaisemmin, Magic Hillsin alueella on muutama erilainen huvila lähellä toisiaan. Tämä tarkoittaa sitä, että etäisyys yhdestä huvilasta toiseen on samanlainen kuin vaikkapa omakotitalot pihoineen Espoolaisessa lähiössä. Pihoilta ei kuitenkaan näe suoraan toiseen huvilaan tai sen pihalle, vaan kaikki on aidattu näköestein. Me emme nähneet oikeastaan ketään, poislukien yksi pieni seurue vastaanoton aulassa kun olimme jo lähdössä.

Muista huviloista äänet kuitenkin kantautuvat lähistölle, eikä avoimissa bambumajoissa tietenkään ole mitään äänieristystä. Naapurihuviloissa onneksi asui rauhallista porukkaa, eikä kukaan esimerkiksi soittanut musiikkia, tai melunnut yöaikaan.

Huvilamajoitus ei siis välttämättä aina tarkoita, että olisit ainoa asukas koko tontilla, vaikka sellaisiakin paikkoja varmasti löytyy. Monet villat ovat kuitenkin osa isompaa kompleksia, eli alueella luultavasti on muitakin matkailijoita. Kannattaa siis varautua, että aivan täydellistä omaa rauhaa ei välttämättä ole samaan tapaan kuin esimerkiksi vuokramökillä Suomessa.

Dronet

Instagramin ja Youtuben innoittamana Balilla oli liikkeellä paljon matkailijoita dronejen kanssa. Huvilaan saapuessamme meiltä kysyttiin onko mukanamme drone, aiommeko lennättää sitä, ja mikäli aiomme niin siitä tulisi ilmoittaa ennakkoon majoituspaikalle. Meillä ei ollut dronea mukana, joten osaltamme asia oli sillä selvä.

Viereisen huvilan asukkailla kuitenkin oli mukanaan drone, jota he lennättivät innokkaasti päiväsaikaan. Osittain lentoreitti kulki myös meidän huvilamme pihan yli, mikä oli varmasti tahatonta, mutta silti paikoin tunkeilevaa. Juuri tästä syystä dronesta ilmeisesti kuului ilmoittaa. Aikansa pörrättyään drone katosi taivaalta, joten emme päätyneet tekemään asiasta numeroa.

Instagramin perusteella Magic Hills huvilat ja vastaavat majoituskohteet ovat ilmeisen suosittuja drone-kohteita, joten vastaavaan toimintaan kanssamajoittujien puolelta kannattanee varautua.

Hyönteiset

Pari päivää ennen majoitusta saimme viestin majoituspaikasta, jossa kerrottiin huvilan olosuhteista, majoitukseen valmistautumisesta ja etenkin hyönteisistä. Tässä vaiheessa meitä alkoi vähän jännittää, että mihin olemmekaan oikein menossa. Ohjeet olivat toki selkeät, kuinka huvilassa tulee toimia esimerkiksi pimeällä välttääkseen hyönteisten kerääntymistä pörräämään ympäriinsä. Kyseessä on kuitenkin maaseutu, joten ilta-ja yöaikaan kaikenlaisia pörriäisiä saattaa ilmaantua valojen houkuttelemana.

Kaikesta huolimatta panikointi asian suhteen oli aivan turhaa, sillä näimme huvilassa päiväsaikaan vain kaksi herhiläistä. Illan tullen emme havainneet minkäänlaista hyönteiselämää. Luultavasti kevyt iltatuuli vei ne mennessään. Lisäksi huvilassa oli kattavat varusteet hyönteisten torjuntaan, joten saatoimme olla huoletta. Nautimme siis ulkoilmamajoituksesta täysin siemauksin!

Tämä kaveri odotteli pörriäisiä myös turhaan.
Oliko kissa meillä kylässä vai olimmeko me kissalla kylässä?

Yllätysvieras

Valitsimme nukkua huvilan toisessa kerroksessa. Noin kolmen aikaan yöllä heräsimme kovaan meteliin, mikä kuului alemmasta kerroksesta ja huvilan pihalta. Hetken aikaa ihmettelimme paikalleen jähmettyneinä sydän pamppaillen mitä oikein oli tekeillä, pitääkö tai uskaltaako mennä alakertaan.

Lopulta tajusimme, että melun aiheuttaja olikin vain kissa. Mitä ilmeisimmin kaksi kissaa, joilla oli meneillään jonkin sortin reviirikamppailu tai muu takaa-ajotilanne. Emme jaksaneet vaivautua ja lähteä katsomaan, mitä kissat oikein touhusivat. Muutama kierros huvilaa ympäri mouruten, sitten tontilla hiljeni taas ja saatoimme jatkaa unia.

Aamulla kun laskeuduimme alakertaan ensimmäistä kertaa herättyämme, huomasimme alakerran vuoteella oranssin kissan tyytyväisenä unten mailla. Eipä ihme kun oli väsähtänyt sellaisen sirkuksen jälkeen. Raskaali luikki tiehensä vähin äänin heti kun huomasi meidät.

Olihan se öinen show kieltämättä melkoinen säikäytys, mutta lopulta emme voineet kuin nauraa tapaukselle. Onneksi emme nukkuneet alakerrassa!

Viidakkosuihku

Yksi asia mitä bambu villassa majoittumiselta odotin erityisesti, oli viidakkosuihku! Queen Housessa ei ole varsinaisia sisätiloja, joten myös kylpyhuone ja WC sijaitsevat ulkosalla. Suihkutila on siis käytännössä huvilan takaosassa, aidatussa kulmauksessa kasvien keskellä. Pelkäsin hieman, että suihkusta tulisi vain kylmää vettä, mutta siinä olin väärässä, kyseessä oli aivan tavallinen suihku. Tavallinen suihku, joka on ulkona. Aamupäivällä lämpötilan kohottua jo 30 asteeseen, oli virkistävää ottaa suihku vihreiden kasvien varjossa ja tuntea lämmin tuulenvire koko kehossa. Ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys!

Sijainti ja Kuljetukset

Magic Hills Bali sijaitsee melko kaukana isoista turistikeskittymistä, itäisellä Balilla sisämaassa. Tämä kannattaa ottaa huomioon matkan suunnittelussa esimerkiksi kuljetusten kannalta. Etäisen sijainnin vuoksi kuljetuspalveluita ei ole saatavilla lainkaan yhtä kattavasti kuin etelämpänä tai Ubudin alueella. Huvilat sijaitsevat maalaiskylässä, jossa ei ole isoja hotelleja tai kauppakeskittymiä, joten Grab- tai Gojek-kuskeja ei välttämättä löydy lähiseudulta ihan hetkessä. Olin tilannut netistä ennakkoon kuljetukset huvilalle ja sieltä pois.

Meille kävi kuitenkin sillä tavalla, että pois lähtiessä kuskia ei alkanut näkymään. Kun tarkistin auton sijaintia Booking.comin äpistä, niin sehän olikin jossain aivan muualla parin tunnin ajomatkan päässä. En saanut yhteyttä kuljettajaan ja 40 minuutin odottelun jälkeen päätimme tilata uuden kuljetuksen Gojekilla. Äpissä ei alkuun näkynyt kuljettajia laisinkaan, kunnes yksi vihdoin ilmestyi. Myöhemmin kävi ilmi, että tämä kuljettaja oli vain sattumalta ollut tekemässä tavallista pidempää ajoa lähiseudulle (lue: 20 minuutin ajomatkan päähän huvilasta) vietyään kuljetettuaan alueelle muita matkailijoita Ubudista. Meillä kävi todellinen tuuri, että onnistuimme saamaan häneltä kyydin paluumatkalle Ubudiin.

Etäinen sijainti kannattaa ottaa huomioon myös siinä tapauksessa, jos tarvitset tai haluat jotakin kaupasta tai apteekista. Päivittäistavarat ja tarvikkeet kannattaa mahdollisuuksien mukaan hankkia ennakkoon ja tuoda mukana. Huviloiden lähellä sijaitsee maalaiskyliä, joista saattaa olla mahdollista ostaa joitain tuotteita. Emme käyneet kylissä paikanpäällä, mutta ohikulkumatkalla näkemämme perusteella en usko, että esimerkiksi kauppoja ja tarjontaa on kovin runsaasti.

Tämä näkymä aukeaa silmien eteen suoraan vuoteesta heti aamulla herätessä ja on vertaansa vailla.

Bambuhuvila on elämys

Balilla vieraillessa kannattaa viettää mahdollisuuksien mukaan ainakin yksi yö bambu villassa. Elämys on todellakin rahan ja vaivan arvoinen, eikä kaupunkilaisille ollenkaan niin hurjaa kuin mitä odotimme. Magic Hills Bali oli meille juuri sopiva majoitus, romanttinen huvila mukavuuksilla ja hyvillä palveluilla. Myös sen sijainti palveli meitä mainiosti piipahtaessamme pari päivää Itä-Balilla. Huviloiden omistajat ovat loistavia isäntiä ja meistä pidettiin hyvää huolta. Queen House sopii erityisesti pariskunnille, häämatkalle tai muulle romanttiselle reissulle.

Linkit


Varaa Majoitus

Lue Myös

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap